Occasion aankoop tips

Als je een auto gaat kopen, is het handig om te weten waar je op moet letten. Vooral bij het kopen van een tweedehands auto. Of het nou een tweezitter of gezinswagen is, een kleine auto of een SUV. Er zijn altijd zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een auto. 

Waar moet je op letten bij de aankoop van een tweedehands auto?

Bijvoorbeeld de instaphoogte, of er plek is voor een kinderstoel of wat voor brandstof de auto op rijdt. Misschien ga je jouw eerste auto kopen of twijfel je of je een automaat wilt? Wij zetten alle zaken op een rijtje voor je.

Praktische en financiŽle zaken

Een auto is in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp, houd dus rekening met de meer praktische kant van je auto. Daarnaast zijn kosten een belangrijk aspect. Hoe zit het met het brandstofgebruik? Is de auto veilig? Wat kost de auto in de wegenbelasting en verzekering? Kan je er genoeg spullen in kwijt? Gaat het om een oldtimer of een youngtimer? Daarnaast is het belangrijk om te controleren en/of te vragen of de auto altijd aantoonbaar is onderhouden.

Proefrijden

Heb je een auto gevonden die bij je past? Dan is het altijd verstandig om een proefrit te maken. Ervaar of de auto goed luistert naar je handelingen en of er geen gekke storingen na verloop van tijd naar voren komen.

Staat van de auto en technische staat

Neem de tijd om de staat van de auto goed te bekijken. Je wilt niet dat de schokbrekers na het verlaten van de garage kapot gaan. Vraag altijd naar garantie.

Vind je occasion nu

Je weet nu met behulp van een paar tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van je favoriete auto. Met behulp van filters kan je in ieder geval al filteren op de belangrijkste zaken!

Succes met het vinden van je occasion bij Autocircuit.nl